Mikä vasemmistoa vaivaa?

von: Tommi Uschanov

Kustannusosakeyhtiö Teos, 2014

ISBN: 9789518516036 , 163 Seiten

Format: ePUB

Kopierschutz: Wasserzeichen

Windows PC,Mac OSX geeignet für alle DRM-fähigen eReader Apple iPad, Android Tablet PC's Apple iPod touch, iPhone und Android Smartphones

Preis: 14,99 EUR

Mehr zum Inhalt

Mikä vasemmistoa vaivaa?


 

Sosialismi oli 1900-luvun johtava aate, mutta miten on 2000-luvun laita? Sukupolvi sitten Suomen eduskunnasta oli vasemmistoa jopa yli puolet, 2000-luvun alkuvuosina vajaa kolmannes. Jos ihmisiltä kysytään, mitä he haluavat, vastaukseksi saadaan enimmäkseen vasemmiston kannattamia asioita. Mutta miksei se näy enää politiikassa? Tommi Uschanov osoittaa pamfletissaan Mikä vasemmistoa vaivaa?, kuinka vasemmiston ahdinko johtuu sen omista möhläyksistä. Vasemmistolaiset eivät anna uskottavaa kuvaa itsestään; heiltä puuttuu psykologian taju ja taktinen pelisilmä. He eivät ymmärrä kääntää kylmiä tosiasioita edukseen vaan anelevat armoa niiden edessä. He eivät tunne kapitalismin historiaa sen enempää kuin sosialisminkaan ja päätyvät näin aina samoihin umpikujiin. Heillä ei ole kuvaa tulevaisuuden maailmasta, joka ihmisten mielestä olisi tavoittelemisen arvoinen sen enempää kuin nykymaailma. Uschanov näyttää konkreettisin esimerkein, miten vasemmisto on usein kaikkein heikoimmillaan juuri uskoessaan olevansa vahvoilla - ja päinvastoin. Mikä vasemmistoa vaivaa? on aikalaispuheenvuoro, joka vie pohjan sekä vasemmiston että sen vastustajien rakkaimmilta oletuksilta siitä, mitä vasemmistolaisuuden on mahdollista olla.

Tommi Uschanov (s. 1975) on helsinkiläinen tutkija ja kääntäjä. Hän on opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa, toiminut monissa kustannusalan tehtävissä sekä avustanut sellaisia lehtiä kuin Nuori Voima, niin & näin, Image, Yliopisto ja Analysis and Metaphysics. Tällä haavaa Uschanov toimii mm. Helsingin Sanomien vakiokolumnistina. Hän on aiemmin julkaissut teokset Mikä vasemmistoa vaivaa? (2008), Suuri kaalihuijaus: kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä (2010) sekä Miksi Suomi on Suomi (2012).